OMG

Kom nyss hem från stan, va där med Empo och Rugge i typ 2 timmar. sen drog vi. När vi åkte bussen så åkte vi förbi ett skyltfönster och där stod det "Månadens vara: Menskopp" , tror jag dog.. Försökte se hur den såg ut och vad fan det var för nåt, men kom fan inte på hur och varför. Så jag bestämde mig för att googla och här ni:


Vad är menskoppen?

Ett mensskydd som sitter inne i slidan och som samlar upp blodet istället för att suga upp det, som tamponger och bindor gör.

Ramlar den inte ut?
Nej, inte om man sätter in den rätt.
Så här funkar det: På koppens övre del finns små hål. Det gör att när du för in koppen med lite luft i, så bildas ett undertryck som håller fast koppen mjukt och tätt mot slidväggarna.
Det gör i sin tur att menstruationsblodet rinner in i koppen utan några läckor eller lukt. Det viktigaste vid insättning och uttagande är att inte vara stressad, utan att ta det lugnt och inte spänna sig. Efter några gånger hittar man ”sitt” sätt att hantera den.

Vilket material är menskoppen gjord av?
De flesta nyare menskoppar är gjorda av mjukt, medicinskt icke-allergent silikon som inte påverkar slidans naturliga miljö, eftersom den inte innehåller varken blekmedel, parfymer eller absorberande ämnen.  Silikon fungerar inne i kroppen utan att rubba dess naturliga miljö.  Det finns även någon modell i gummi (latex), som man bör undvika om man är överkänslig mot det materialet.

Känns menskoppen inte alls?
Nej, du kan röra dig precis som vanligt utan att tänka på mensen.
Om menskoppen känns så sitter den inte där den ska och då kan den både skava och läcka. Prova att sätta in den igen.

Men är det inte ruskigt stor?
Vid första anblicken kan en menskoppen i verkligheten kännas stor, sannolikt för att man jämför den med tampong.
En menskopp ska vikas ihop innan den förs in, så det är inga problem. När den viks ihop så blir den smal och är lätt att föra in. När man får mens är man biologiskt redo att föda fram ett litet bebishuvud, så en menskopp är ingen match för din kropp, utan koppen sitter säkert fast direkt innanför slidöppningen.
En menskoppen är vanligen cirka 5 cm lång, och antennen ska klippas av i en längd som passar dig.




HAHAH FYFAN VAD JAG DÖR, ut med tampisarna och in med en kopp.. eller?
/ePic


Åsikter

Your opinion here

Namn:
Ha kvar ditt namn?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress :

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0